Create you own custom course. Learn How?

Victor Negrescu este lector universitar doctor în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.

Şef de promoţie al Facultăţii de Ştiinţe Politice al Universităţii din Bucureşti, Victor Negrescu a parcurs un master în afaceri europene şi internaţionale în cadrul Universităţii Pierre Mendes France – IEP Grenoble graţie unei burse a Agenţiei Universitare a Francofoniei şi a finalizat un MBA în co-tutelă al Academiei de Studii Economice şi al CNAM Paris.

Teza de doctorat cu titlul „Politicile europene pentru cooperare pentru dezvoltare: între politici publice şi relaţii publice internaţionale”, coordonată de prof. univ. dr. Iordan Bărbulescu, a fost susţinută în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative fiind una dintre puţinele lucrări de doctorat din România pe o temă legată de domeniul asistenţei pentru dezvoltare. În cadrul programului doctoral a avut ocazia să frecventeze Colegiul European din Brugges.

Activitatea sa didactică a început în anul 2006 iar în prezent coordonează din 2013 masterul în limba engleză din cadrul SNSPA „Development, International Cooperation and Humanitarian Aid” în paralel cu activitatea sa de membru în Parlamentul European.

Victor Negrescu este autor a peste 50 de articole ştiinţifice publicate în reviste din ţară şi din străinătate şi a susţinute numeroase prezentări în conferinţe internaţionale în domeniul relaţiilor internaţionale, studiilor europene şi politicilor de dezvoltare.

victor negrescu citat